Auto valt uit onder rijden, en start af en toe niet.

Voor al je overige problemen, tips en opmerkingen omtrent zaken als: audio, tuning, interieur enz.

Moderators: RPV, Gerjan_Karssen

Auto valt uit onder rijden, en start af en toe niet.

Berichtdoor Gerjan_Karssen » Ma Apr 06, 2009 10:50 pm

via marktplaats:

wie kent dit probleem!!
mijn net gekochte goed onderhoude heerlijk rijdende renault 11 gaat vaak wel maar soms niet op contact.
de radio, de verlichting en ventilator doen het dan wel maar de rode lampen van olie en handrem doen het niet en aanslaan doet hij dan ook niet.
als hij het wel doet kwam het wel eens voor dat hij tijdens het rijden uitviel.
dit kan ik niet gebruiken en als ik er geen oplossing voor kan vinden gaat hij toch echt de deur uit dus wie kan me er (van) mee (af) helpen.??

mvg Henry


ik denk dat het contactslot gewoon aan zijn einde is. Passen contactsloten van een R19-5-21-oud type espace?

Die jongen wil hem namelijk al weer wegdoen vanwege dit probleempje!

Gr
Laatst gewijzigd door Gerjan_Karssen op Do Apr 09, 2009 10:56 pm, in totaal 1 keer gewijzigd.
Vive La Différance
R11 GTL
Gebruikers-avatar
Gerjan_Karssen
 
Berichten: 1774
Geregistreerd: Ma Aug 14, 2006 9:27 pm
Woonplaats: Nunspeet

Berichtdoor Rossy » Di Apr 07, 2009 12:26 am

Het contactslot wat gebruikt is in de Phase II, is ook gebruikt in de Super 5, Express en Trafic.
Het contactslot wat gebruikt is in de Phase I is ook gebruikt in de Fuego, 9 en 18.

Antonio.
Je hoeft geen elf te zijn om een 11 te rijden _O^
--------------------------------------------------------
Gebruikers-avatar
Rossy
 
Berichten: 809
Geregistreerd: Di Mei 24, 2005 9:25 pm
Woonplaats: Emmeloord

Berichtdoor Gerjan_Karssen » Do Apr 09, 2009 10:58 pm

Het contactslot is vervangen, maar was niet het probleem. De wagen heeft nog steeds het probleem.

iemand een idee wat er nu aan de hand is? Een relais wat overleden is?

Gr
Vive La Différance
R11 GTL
Gebruikers-avatar
Gerjan_Karssen
 
Berichten: 1774
Geregistreerd: Ma Aug 14, 2006 9:27 pm
Woonplaats: Nunspeet

Berichtdoor Johan » Do Apr 09, 2009 11:47 pm

Wellicht een massa probleem?! Alle massa contactpunten op het blok eens goed nalopen?
Johan
 

Berichtdoor Gerjan_Karssen » Vr Apr 10, 2009 7:14 pm

Ik ga morgen eens kijken bij deze auto. het 1 en ander nameten, en kijken of de ontsteking goed is, massapunten ed.

lekker spoorzoeken....
Vive La Différance
R11 GTL
Gebruikers-avatar
Gerjan_Karssen
 
Berichten: 1774
Geregistreerd: Ma Aug 14, 2006 9:27 pm
Woonplaats: Nunspeet

Berichtdoor Renaultgekken » Vr Apr 10, 2009 7:53 pm

Controleer de BDP sensor maar eens.
Als die de ene keer wel werkt en de andere keer niet dan krijg je dat ook.

Heeft Hans eens met zijn 5 gehad en dat start hij ook de ene keer niet en de andere keer wel.

Mits het geen 1.1 is tenminste
Gebruikers-avatar
Renaultgekken
 
Berichten: 1508
Geregistreerd: Wo Jul 26, 2006 12:25 am
Woonplaats: IJmuiden en Soest

Berichtdoor Rossy » Vr Apr 10, 2009 8:29 pm

Nu heb ik nooit een 1.1 in een 9 of 11 gezien, maar de 1.2 heeft ook een conventionele ontsteking met contactpunten.

Antonio.
Je hoeft geen elf te zijn om een 11 te rijden _O^
--------------------------------------------------------
Gebruikers-avatar
Rossy
 
Berichten: 809
Geregistreerd: Di Mei 24, 2005 9:25 pm
Woonplaats: Emmeloord

Berichtdoor Gerjan_Karssen » Vr Apr 10, 2009 10:20 pm

r5gekken schreef:Controleer de BDP sensor maar eens.
Als die de ene keer wel werkt en de andere keer niet dan krijg je dat ook.



Als de wagen uitvalt dan doen de lampjes op de het dashboard niets meer. De rode lampje op het dash van de accu (hand)rem reageren dan ook niet.

Verder gaat het om een R11 GTL, uit 1989.

Gr
Vive La Différance
R11 GTL
Gebruikers-avatar
Gerjan_Karssen
 
Berichten: 1774
Geregistreerd: Ma Aug 14, 2006 9:27 pm
Woonplaats: Nunspeet

Berichtdoor Rossy » Za Apr 11, 2009 3:06 pm

Da's een late ^O^

Maar zoals ik het lees, ook op CC, is het de massakabel vanaf het motorblok die zijn beste tijd gehad heeft.
Ook kan het een probleem zijn in de kabelboom waarop de motorkabelboom is aangesloten.

Antonio.
Je hoeft geen elf te zijn om een 11 te rijden _O^
--------------------------------------------------------
Gebruikers-avatar
Rossy
 
Berichten: 809
Geregistreerd: Di Mei 24, 2005 9:25 pm
Woonplaats: Emmeloord

Berichtdoor Renaultgekken » Za Apr 11, 2009 8:44 pm

Massa aansluiting op de accu als deze in mindere staat is kan het ook gebeuren.
Gebruikers-avatar
Renaultgekken
 
Berichten: 1508
Geregistreerd: Wo Jul 26, 2006 12:25 am
Woonplaats: IJmuiden en Soest

Berichtdoor Gerjan_Karssen » Zo Apr 12, 2009 12:19 am

Vandaag met de auto bezig gewees. Het bleek uiteindelijk 1 van de stekkers die op de zekeringenplaat zitten. Deze maakte geen goed contact meer.

bedankt voor het meedenken

Gr
Vive La Différance
R11 GTL
Gebruikers-avatar
Gerjan_Karssen
 
Berichten: 1774
Geregistreerd: Ma Aug 14, 2006 9:27 pm
Woonplaats: Nunspeet

Berichtdoor Johan » Zo Apr 12, 2009 12:32 am

Super dat het opgelost is! Weer een 11 gered! :D
Johan
 

Berichtdoor renaultjoe » Wo Apr 15, 2009 8:42 am

Ik heb dat ook een keer gehad met mijn GTX de radio en de ventilator vielen ineens uit. Ik was toen helemaal in Gouda bleek ook een stekker op de zekeringplaat te zijn.
Mooi dat het weer is opgelost. ^O^
R11 TSE 1.4T
R4 GTL 1.3
Gebruikers-avatar
renaultjoe
 
Berichten: 1973
Geregistreerd: Do Jan 27, 2005 8:34 pm
Woonplaats: Bolsward


Terug naar Overige

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

cron